Нашите 7 – какво взехме в раницата си по време на прехода в Пирин

WildBugs за нес не е просто магазин, WildBugs е начин на живот! Не искаме да продаваме поредните неща за деца, а подбираме и тестваме всеки продукт от нашето портфолио. Избираме ги, така че да отговарят на всичките ни очаквания за качество, удобство и най-важното – функционалност – така че да подкрепят откривателския дух на децата и те да прекарват повече време в природата без значение дали вали дъжд, сняг или грее слънце!

Преди няколко дни споделихме с вас приключението ни в Пирин с децата и едно от най-важните неща при подготовката ни беше да оптимизираме багажа си до максимум.

В този смисъл, всяка дреха трябваше да е максималко лека и функционална, особено що се касае до тези на децата…няма как да си позволим пропуски в тяхната екипировка. Разбира се, голяма част от нея е от WildBugs и за пореден път си доказахме, че е незаменима и има значение…

В този пост решихме да направим едно ревю на екипировката, която използвахме и кои са най-важните характеристики, които ни впечатлиха:

  • Обувки – подходящите обувки при прехди в планината са най-важното нещо! Те трябва да са туристически, здрави и с много добро сцепление. За съжаление, все още не предлагаме туристически обувки в WildBugs, затова избрахме такива, които са достатъчно стабилни, с малко по-дебела подметка, но същевременно гъвкава, достатъчно широки при пръстите и задоволително леки. Синът ни се катереше безпроблемно по скали, ходи продължително и слизаше успешно по сипеи, така че сме доволни от избора си.

Това е абсолютния ни фаворит! Създадохме тази блузка с идеята да стимулираме използването на тази изключителна материя в ежедневието на децата. Но, тя е чудесен избор и за планина. Има естествен UV фактор (над 40 UPF!), изключително фина и лека, през деня държи прохладно, вечер топли. И най- важното качулката се оказа незаменима за дъщеря ни, която категорично отказва да задържи каквото и да е на главата си! В по-хладните дни предпазваше главичката й от вятъра, а в по-топлите от слънцето (в нашия случай тези ситуации се припокриваха).

Разбира се, беше голямо удоволствие за сина ни да покаже на любимите си герои това изключително за него приключение. Всички горе-споменати характеристики важат и тук с пълна сила, като добавим и факта, че не задържа миризми и е подходяща за по-дълго ползване.

И двамата ползваха задължително термо бельото ни и беше незаменимо. Задължително за студените вечери и за спане след това. Позлвахме го и за смяна на горните блузки, тъй като има същите характеристики. Всички продукти от нашата мерино вълна изсъхваха много бързо след изпиране и можеха да се ползват отново на следващия ден. Леки са и не заемат много място в багажа.

Любим наш продукт, не само заради удоволствието и свободата, които дава на децата, когато вали дъжд или джапат в локвите. Полезността му в планината също е незаменима, тъй като метеорологичните условия там са изключително променливи. Не веднъж по време на преходите се налагаше да ги обличаме на децата, за да ги предпазим от силния вятър, а сутрин и вечер бяха абсолютно задължителни. Още по-хубавото е, че когато вече не ни трябваше, го прибирахме в малкото му джобче…съвсем компактно и удобно. За щастие, не ни се наложи да го тестваме по време на буря, но сме сигурни, че би било най-добрия избор.

Задължителни по време на преходи при по-топло време. Слънцето в планината е изключително силно и въпреки постоянното използване на слънцезащитни кремове, всички успяхме да изгорим по откритите части на тялото. Излагането на слънце е продължително и за това е много важно да се използват дрехи с UV защита. Освен това, не е пролблем ако някой ‘случайно’ наджапа в езерото/реката, бързо съхнат при пране, леки са и не заемат никакво място.

  • Чорапки от вълна WildYarn – както каза говедарят Митко, който срещнахме при Чаирско езеро – “Бързо да обувате на бебето вълнени чорапки, в планината без тях не може!”. Нашите просто бяха в раницата, тъй като решихме, че е достатъчно топло да поседи малко боса 😉

Като добавим и няколко памучни тениски (които така и не използвахме), поларчета и много памперси, това може да се каже, че беше багажът на децата. При изборът му сме се водели най-вече от мисълта те да се чувстват максимално комфортно и да бъдат защитени във всеки един момент от планинските условия. Допълнително условие, разбира се, е всичко да бъде възможно най-леко и компактно…все пак се наложи да съберем основната част от багажа си в една раница, която носехме на гръб 4 дни 🙂 добавяме и идеята, че трябва да са лесни за поддръжка и по-дълго носене от много-цапащи се деца и в крайна сметка се получи перфектната комбинация!

Както се получи и цялото ни приключение – перфектна комбинация от разнообразни емоции, игри и умора, слънце и вятър, умопомрачителни върхове и приятни пътечки!