Странджа – първи стъпки в алпинизма, когато си на 2г.

Планината винаги е била предпочитаното от нас място за разходка и след като се роди нашият син се постарахме да продължим екскурзиите си, дори и ги правим по-често. Разбира се, когато бебчето е по-малко е много по-лесно за нас 🙂 просто се наслаждаваш на удивения поглед на мъничето докато си седи удобно в раничка! След като синът ни започна да се придвижва уверено започнахме да избираме по-къси и леки маршрути, за да може той сам да преминава част от трасето и когато се измори да заеме своето място в туристическа раница. Макар, тези разходки да не са със завидни планинарски постижения, те са невероятни приключения!

Крачим стъпка по стъпка заедно, откриваме неща, които ние не бихме дори и забелязали, впускаме се в непредвидени приключения, тръгваме по странична пътека, защото малкият си я е избрал и именно тя ни води до място с невероятна гледка…интересните моменти са толкова много, но нищо не може да се сравни с гордоста в очите и усмивката на нашето диво буболече, след като е успял сам да изкачи невероятно стръмната скала на пътя, да премине поточето без да го преплува или изучава пещерата със собственото си фенерче!

Като добавим и всички ползи от времето прекарано в планината на чист въздух, се стараем да пътешестваме там всеки свободен ден без значение от сезона.

Следващият фоторазказ е от уютната Странджа планина, изворите на р. Младежка и пещерите около едноименното село.

Странджа не е най-алпийската планина, но е изключително живописна и има неописуема енергия. Макар и предпочитаната дестинация в региона да е морето, винаги намираме време да обиколим ново място в тази планина.

Екопътеката е много красива, основно в гората и дървени мостчета преминават няколко пъти през р. Младежка докато се стигне до нейния извор. На места пътеката е доста стръмна, но с малко повече внимание и помощ от наша страна, мъниците ни се чувстват като истински алпинисти! В краят на пътеката ще видите изворът и две пещери, които имат по-обширни входове и лабиринт от малки тунелчета продължава навътре. Навръщане може да се мине през алтернативка пътека, която води до две дървени наблюдателници, от които се откриват невероятни гледки. Разходката ни, естествено, завърши с кратка игра на плаж Перла, който ни посрещна пуст и мъглив.

Приятно разглеждане и прекарване на вашата удивителна следваща разходка!