Как да определим правилния размер обувка за крачето на детенцето си?

Определянето на размера обувчици е доста трудно за нас и независимо дали могат да се пробват на живо или поръчваме по интернет винаги се чудим дали това ще е правилният размер.

Това е изключително важно, за да спестим време, разходи и вредни емисии от транспортирането, но най-вече, за да сме сигурни, че крачетата на децата ни се развиват свободно, правилно, няма да има риск от деформиране, а те ще се чувстат удобно и свободни да тичат и играят.

Много често наши клиентки споделят, че се затрудняват да измерят крачето на детенцето си, тъй като не обичат да стоят на едно място. Ето защо ще ви разкажем за най-ефективния начин за определяне на размера и дано успеем да ви дадем идеи за по-лесно справяне с тази тежка задача!

Основната цел е да успеем да очертаем правилно крачето на детенцето си! За целта то трябва да е стъпило хубаво на земята върху лист хартия. Ние обичайно измисляме някаква забавна изследователска игра, с която да ги ангажираме (напр. всички си очертаваме крачетата и с тези стъпки правим пътеки за откриване на съкровище…да сравним кое краче е по-голямо…колко голяма стъпка може да имаме като стъпваме само върху очертанията…минаване на път само по очертани стъпки…или каквото друго може да измислите). След като вече сме се справили с тази задача остава само да измерим дължина и широчина на крачето.

За да определим правилния размер трябва към дължината на крачето да добавим аванс, който обичайно е между 5 и 10 мм. За отворени обувки (сандали) по-подходящ аванс е около 5-6 мм, а за затворени обувки (особено зимни с пух) – 10-12мм. Така се получава желаната от вас стойност, която сравнявате с публикуваните от нас размери на всеки модел.

!!! Всички стойности на размери в нашия сайт са на дължина на стелката (т.е. пространството вътре в обувката) !!!

Важно е да следваме препоръките за аванс – ако е по-малко от 5мм обувката ще притиска пръстчетата на детенцето и крачето ще се деформира, а ако е прекалено голям авансът, обувката няма да е удобна и детенцето ще се спъва много лесно.

Най-важното – не се колебайте да се консултирате с нас ако имате нужда от съвет или повече информация!